Livet som jeg ser det, Livsvisdom, Personlig udvikling

Genvej til stærkt selvværd og sund fordøjelse

Har stærkt selvværd og sund fordøjelse overhovedet noget med hinanden at gøre?

Inden jeg giver dig mit take på sammenhængen mellem stærkt selvværd og sund fordøjelse, vil jeg lige minde dig om, at der findes både læger og psykologer. Så sørg for at spørge dem, hvis du bøvler med noget. Det gør jeg selv. Det er ikke sikkert, at en yogahippie som jeg, har alle svar.

Spændinger i maven

Jeg mener faktisk, at der kan være en sammenhæng mellem stærkt selvværd og sund fordøjelse. Jeg ved ikke med dig men, hvis jeg bliver nervøs for om jeg kan klare et eller andet, kan min mave snøre sig helt sammen, og jeg opdager, at ikke nok med at jeg spænder i maven, så holder jeg også vejret. Eller jeg holder måske ikke vejret, men vejrtrækningen bliver overfladisk.

Træk vejret

Hvis du spænder unødigt i maven og ikke får vejrtrækningen helt ned, og måske samtidigt krøller dig lidt sammen, så giver det sig selv, at der ikke er meget plads til tarme og andre organer til at få æltet maden, så resterne kan komme ud igen.

Der kan være fødevarer, du ikke kan tåle og som driller din fordøjelse. Jeg har fundet ud af, at jeg ikke tåler mel, i traditionel forstand, særlig godt. Jeg har fået det meget bedre siden jeg skar gevaldigt ned på det. Vi er alle forskellige. Det, der virker for mig, virker måske ikke for dig. Ernæring er et område, jeg vil lade andre om at tale om.

Stress og sund fordøjelse

Stress har indflydelse på din fordøjelse. I det hele taget, hvis vi ser på ordet ‘fordøje’, kan der være situationer, hvor du kan have svært ved at fordøje noget. Ikke mad men tanker, beslutninger, informationer, bemærkninger. Måske omstændigheder rundt om dig som du ikke har nogen indflydelse på, men på den ene eller anden måde er nødt til at være i.

Måske er det disse omstændigheder, der i virkeligheden giver stress. Hvis vi så leger med tanken om at stress kan komme af et selvværd ude af balance, så hænger det hele lige pludselig sammen.

Jeg arbejdede engang et sted, hvor ledelsen mente, at alt potentielt kunne laves om og skulle laves om. Hvor ingenting var godt nok og skulle blive bedre. Det er muligt, at det var rigtigt. Der var samtidig rygende travlt, ingen prioritering af opgaverne og uvenskab i rækkerne. Det var sådan set ikke så meget det, at der var travlt, der var problemet og som fik flere til at gå hjem og sygemelde sig med stress. Det var alt det andet rundt om, der var svært at fordøje.

Du kan sagtens løbe hurtigt og klare store dynger af opgaver i en periode, navigere arbejde og hjemmefronten, indkøb, oprydning, hente og bringe og selv gå til linedance eller yoga. Men hvis hovedet også skal deale med alt muligt andet, ja så bliver det svært. Maven trækker sig sammen, du holder op med at lytte til din mavefornemmelse, du glemmer at trække vejret og så har vi balladen.

Hvis du drøner rundt på den måde, fordi du inderst inde ikke ved, om du er god nok, gør det godt nok, om dine lår rører hinanden, om dit hår er perfekt, vil bevise et eller andet overfor, hvem det nu end er, ja så bliver det kun endnu værre.

Er det dig?

Yoga kan hjælpe dig

Det var mig. Joh, jeg har været der. Kørt helt ud i tovene, fordi jeg åbenbart havde noget at bevise over for universet. I dette program kan du smide stressen på porten og finde ro i kroppen.

Hvad kan du gøre ved det? Altså styrke dit selvværd og få en sund fordøjelse.

Mit bud er selvfølgelig at dyrke yoga. Det hjælper dig med at få den helt rigtige vejrtrækning. Det får dig ned i tempo (for nogen er det meget provokerende), det er bevist, at du sænker dit blodtryk, når du regelmæssigt dyrker yoga.

Det næste er, at få det, du foretager dig på måtten med ind i din dagligdag. Det sker af sig selv, efter min mening. Jeg har måske fortalt dig om dengang, jeg startede med en helt særlig meditation og få måneder efter, kunne jeg lægge min bideskinne fra mig. Jeg havde haft så store spændinger i kæberne, at jeg var nødt til at aflaste dem med bideskinne. Lige pludselig var jeg kureret. Det samme kan ske for dig. Jeg har indtalt den meditation til dig. Jeg kalder den Mind Chill Meditation.

Yogaprogram der styrker dit selvværd og din fordøjelse

Jeg har sammensat et program til dig, som tager sig af dine spændinger i maven. Programmet fokuserer på de tre nederste chakraer, som står for dine rødder, der hvor du kommer fra, dit ståsted, dine kreative evner, din skaberkraft og dit selvværd, din mavefornemmelse.

Øvelsen hund/kat sætter gang i ryggen, smidiggør din ryg og sender energi ud i hele kroppen. Slangen strækker forsiden af kroppen og styrker din ryg, dit fundament i kroppen. Buen er en af mine favoritter. Den masserer maven og sætter gang i fordøjelsen. Du får virkelig kontakt med din mave på denne måde. Samtidig bliver dine lår smidige og ryg og baller styrket. Bugstrækket kan være lidt en udfordring. Både fordi den kræver smidighed. Men bare rolig, du kan bruge hjælpemidler. Jeg viser dig hvordan. Den kan også være en udfordring, fordi du kan føle dig sårbar, når du ikke kan beskytte din mave, dit hjerte. Alt det vigtige i dig. Så du kan sige, at det også er en øvelse i at give slip og dele ud. Føle dig mere sikker. Stole på dig selv og dine evner.

Yogavideoen får du her:

Stærkt selvværd og sund fordøjelse
Stærk selvværd og sund fordøjelse

Over 100 yoga-videoer

YouTube-Kanalen er der nu over 100 yogavideoer. Alt muligt forskelligt. Der er lange programmer, korte programmer, Yin-yoga, Kundalini-yoga, Hatha-yoga og funktionel træning. Kig ind og find det, der lige passer til dig.

Slå notifikationer til og få besked hver gang, jeg slår en ny video op.

I næste uge er der endnu en ny video til dig.

Indtil da, pas på dig selv.

Namaste!

PS: Gør som 160 andre og abonner på YouTube-kanalen her. Din support betyder meget.

PPS: Følg med på mine sociale platforme:

PPPS: Kender du de spirituelle smykker fra Moving Spirit Soul Jewelry? Tjek dem ud her Du får 20% ved at bruge min rabatkode CJANNS20. Læs her om affiliate links og anbefalinger

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.