Min historie

Christina Janns

Velkommen til dig!

Faith is taking the first step even when you can´t see the whole staircase – Martin Luther King, Jr.

Først og fremmest gælder det om at turde – at være modig – at tro på, at det nok skal lykkes. Jeg taler om at gå op på scenen og levere den sang, du har øvet på, og nu er helt klar til at synge – for publikum. Det første skridt skal tages. Det er lige meget om det er højre eller venstre. Bare sætte det ene ben foran det andet. Og du er i gang.

Er det nemt? Nej ikke altid. Det er derfor jeg er klar til at hjælpe dig, så du også kan blive tryg på scenen. Synge uden nervøsitet og slippe din stemme fri.

Jeg hedder Christina Janns og jeg er her for at hjælpe dig med at føle dig mere tryg på scenen. Jeg har nemlig selv været der, hvor jeg tænker, du er i dag, siden du finder min side interessant.

Jeg husker for mange år siden, hvor jeg skulle synge et enkelt solo-vers for første gang. Jeg sang i min grundskoles børnekor. Jeg var ca. 14 år og min dirigent havde opdaget, at jeg sang godt. Jeg var rædselsslagen, mine ben rystede, mine mavemuskler var helt spændte, for slet ikke at tale om halsen, der snørede sig sammen. Tænk hvis jeg ikke klarede det! Der var publikum på. Salen var fyldt.

Kan du forestille dig det?

Nå, det blev min tur, jeg sang til perfektion, alt var godt, min dirigent smilede op til mig. Det var godkendt!

Siden den dag har jeg haft fornøjelsen af at synge for publikum mange gange. Tit har jeg haft det ligesom ovenfor beskrevet. Men på et tidspunkt kunne jeg mærke, at der skete en ændring. Jeg begyndte at føle mig bedre tilpas på scenen. Jeg var stadig nervøs, men ikke rystende nervøs.

Jeg var ikke mere bange for at alt kunne gå galt. Ofte har jeg fået at vide, at jeg ser meget rolig ud på scenen. Det betyder nu ikke, at det forholder sig sådan indeni mig. Hele mit system kører på højtryk. Ligesom om alle sanser er skruet op på højeste volumen. Men det har jeg nu lært at bruge til min fordel.

En vigtig pointe jeg har samlet op i løbet af min proces er ’at der er forskel på studieindspilning og liveoptræden’. Forstået på den måde, at når det er live, er publikum villige til at tillade flere uregelmæssigheder end på indspilninger. På indspilningen skal alt være perfekt. Det enkelte track skal spilles igen og igen. En liveoptræden er mere en helhedsoplevelse i nuet af musik, sang, lys, stemning osv. Det betyder ikke, at det er lige meget, hvad du leverer. Det betyder bare, at hvis du er villig til at købe ind på ovenstående præmis, så bliver du mere fri og dermed mere tryg på scenen.

Det kan jeg hjælpe dig med. Du kan komme igang med det samme ved at få min miniguide Bliv Tryg På Scenen. Det kræver kun din mailadresse. Du skriver dig samtidig op til mit nyhedsbrev Bliv tryg på scenen