Livsvisdom, meditation, Mentor, Performance, Sang, Yoga

Hjælp jeg er hyper-sensitiv!

Som særlig sensitiv er det så muligt at stå på scenen som sanger, musiker, foredragsholder?

Calm Waters

Ja det er det. Det kræver (bare) mulighed for ro og opladning af batterierne bagefter. Min favoritmedicin er tid i naturen. Nej, jeg er ikke sådan en ‘nature woman’ som elsker at ligge i telt og leve primitivt. Det er jeg altfor magelig (læs luksus-dyr) til.

Mine daglige ture med Charlie (vores labrador) er god medicin. Og som du allerede ved, hvis du har fulgt mig et stykke tid virker yoga godt for mig. At grave mig ned i et bogunivers og forestille mig hvordan personerne ser ud, hvor landskabet er osv er også godt. Og selvfølgelig et godt serie-marathon på min favorit streamingtjeneste.

Særligt sensitiv er et karaktertræk som ca. en femtedel af verdens befolkning har. Hvis jeg af og til bliver overstimuleret, kan det næsten være invaliderende dagen efter. Det kan føles som om, jeg har tømmermænd: meget træt, tørstig, brug for salt, brug for ro.

Som særligt sensitiv tager jeg meget ind. Uden at ville det eller planlægge det, opfatter jeg hvilket humør andre mennesker er i, fra det øjeblik jeg hører døren åbne, altså inden jeg ser personen. Det er måske ikke klart for enhver, men det er især de dårlige stemninger, der dræner mig. Eller sagt på en anden måde – det er dem, der minder mig om, at jeg har særligt sensitiv som karaktertræk. Det kan også være det, at der er mange mennesker at forholde sig til på en gang, at de er for tæt på mig og ikke respekterer min usynlige private sfære, som vi alle har omkring os. Mit system kører på højtryk hele tiden uden jeg på den måde “tænder” for det.

Hvordan kan det bruges til noget positivt? Jo som særligt sensitiv har jeg en meget veludviklet intuition. Hvis jeg anerkender, at jeg er udstyret med dette værdifulde træk, og lytter til min intuition eller måske nærmere tør lytte og handle på den, så kan jeg hurtigt justere, hvor jeg er på vej hen. Fordi jeg bare ved ting uden at vide, hvordan jeg ved det eller hvorfra jeg ved det. Det får kreativiteten til at blomstre. Altså ligesom “den sjette sans”. Ikke dårligt, vel?

Erfaringen har vist (altså min egen erfaring) at hvis jeg overhører min intuition, så får det negative konsekvenser for mig. Hvis jeg feks. ikke får sagt fra til et arrangement som jeg “bare ved” ikke er godt for mig, så ender jeg med at bruge en dag på at “komme mig” så at sige.

Det er derfor vigtigt at lukke ned eller filtrere nogle af de “uhåndgribelige” informationer fra for ikke at blive overstimuleret eller i hvert fald huske at lave en ctrl+alt+delete i naturen feks.

Når jeg en gang i mellem er på scenen, så gavner det mig ikke at lægge mærke til alle mulige ansigtsudtryk, kropsholdninger osv. for så roder det undervejs i min optræden og jeg bruger krafterne forkert. I stedet er det en gave at slå sensitiviteten til i forhold til min egen stemme. Mærke efter hvordan det føles at synge tonerne, hvordan musikken kører, samspillet med de andre musikere, så jeg hele tiden er der, hvor jeg skal være, være til stede med min performance, til stede nu og her.

Elaine N. Aron (affiliatelink) har skrevet en masse om at være særligt sensitiv, hvis du har lyst til at dykke mere ned i det emne.

Eller du kan være med i dette yogaprogram, hvor du lærer at beskytte din aura, din personlige sfære:

Lad os ‘connecte’ her også:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.