Livsvisdom, Personlig udvikling, Yoga

3 vigtige ord

Idag har jeg tre vigtige ord til dig.

Du synes måske det er lidt fjollet, for det jeg vil fortælle dig, foregår helt automatisk.

De tre ord er:

HUSK AT TRÆKKE VEJRET

Hov – det var fire ord. Nå pyt med det!

Træk vejret

Det fjollede er selvfølgelig, at det der med at trække vejret går helt af sig selv. Pr. refleks. Men det vidste du jo godt. Det vigtige er kvaliteten af vejrtrækningen.

breathe message
Photo by Magda Ehlers on Pexels.com

Nogle gange når livet går hurtigt – måske lidt for hurtigt, er det let at glemme den dybe vejrtrækning – believe me I know! Jeg render ofte rundt med spændinger i maven ,fordi jeg glemmer at trække vejret helt igennem.

Der findes et trick til at finde ud af om du virkelig trækker vejret helt ned i maven og ikke kun oppe mellem skulderbladene.

Prøv at lægge din hånd på maven, sådan så din tommelfinger er lige nede under navlen. Kan du mærke din vejrtrækning?

Prøv at lægge den anden hånd på maven sådan så din lillefinger er lige oven over navlen? Er der forskel over og under navlen? Du skal meget gerne kunne mærke din vejrtrækning under din nederste hånd. Og det skal meget gerne være sådan, at din hånd løfter sig, når du trækker vejret ind og sænker sig, når du puster ud.

Gør du det rigtigt?

Ja selvfølgelig! siger du måske, hvad ellers? Og det er godt for så har du helt styr på det. Jeg har haft kursister som simpelt hen gjorde det omvendt. Eller faktisk gjorde de det ikke engang omvendt. De trak maven ind hele tiden. Måske fordi de gerne ville se slankere ud. Jeg ved det ikke. Det kan også bare være de ikke tænkte over det. Eller aldrig rigtigt havde tænkt, at det gjorde en forskel. Vi trækker jo vejret helt automatisk ikk! De fandt dog ud af, at det gjorde en kæmpe forskel. Det beroliger nemlig sindet.

Jeg har lavet en lille video om det. Den får du her: Det er samtidig en rigtig god måde at falde i søvn på. Det er ikke et særligt skønt billede af mig, men det tænker jeg, du kan leve med.

Træk vejret helt ned i maven

Bare tryk play – så er du i gang. Hvis du er sådan en der lige indtil nu, har trukket vejret ind, mens du trækker maven ind og det bøvler helt vildt at gøre det på en anden måde, så have tålmodighed med dig selv. Det kommer. Og du vil snart mærke forskellen. God fornøjelse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.