Livet som jeg ser det,  Livsvisdom,  Personlig udvikling,  Yoga

Hvem vil ikke gerne holde sig stærk og ung hele livet?

Det er nu fedest at have en krop, der virker, synes jeg. Jeg er 54 år og jeg har ikke de store skavanker. Det kan hurtigt komme selvfølgelig – det håber jeg nu ikke. Jeg tror på, at det nytter noget at gøre noget for at undgå skavanker. Men da jeg kun har en chance for at prøve det, kommer vi aldrig til at vide, til syvende og sidst, om det var fordi jeg spiste sundt og dyrkede yoga, at det gik som det gik. Der er selvfølgelig forskning, der med ret stor sandsynlighed kan vise, at det nytter noget at holde sig fra de ting, vi som samfund har valgt at kalde usunde. Men vi kender jo alle sammen en, der gik gennem livet og tilmed blev over 90 år gammel som både var storryger og fornægtede enhver form for bevægelse.

De Fem Tibetanere – vejen til ungdommes kilde

Søndagens video handler om De Fem Tibetanere. Fem yogaøvelser som efter sigende holder kroppen sund, stærk, vital og til med ung. Så hvis du er lige så gammel som mig og har tid til 5 øvelser om dagen, så kunne det ligeså vel være disse fem du skulle kaste dig over.

Jeg er med på at, hvis du ikke er sådan en som mig, der siden jeg var 3 år har dyrket gymnastik, så kan det være svært at komme igang med at bevæge sig. Og hvor skal man overhovedet starte? For mig har det været nemt at gå fra rytmiske gymnastiske serier til lange yogasekvenser. Det gik endda op for mig at mange at de øvelser, vi lavede til gymnastik var ældgamle yogaøvelser. I yoga får vi jo en ekstra dimension med – for der interesserer vi os også for, hvad der sker mellem ørene og vores organer og energicentre.

buddhistisk symbol
Photo by petr sidorov on Unsplash

Du kan starte med så lidt som 2 minutter om dagen. På min YouTube kanal kan du finde videoer på 2 min. Så er du i gang. Så kan du altid gøre mere med tiden. Det er bare at sætte det ene ben foran det andet, tage det første skridt. Tjek 2 minutter-videoerne ud – nogen af dem behøver du ikke engang klæde om for at være med i.

Iøvrigt er det noget mærkeligt noget det der med at holde sig ung. Synes du, vi skal se yngre ud end vi er? Og hvad vil det egentlig sige? Betyder det, at vi ikke vil være gamle og kun hylder ungdommen? For mig handler det om at forblive fit selv om jeg bliver ældre. Både i krop og sjæl. Jeg tror heller ikke der er nogen, som helt ærligt gider at se gamle og slidte ud, hvis de kigger helt ind i sjælen og spørger. Lige som jeg heller ikke tror at nogen med vilje gider at se så grim ud som muligt. Vil vi ikke alle være den bedste version af os selv? Det tror jeg.

Kærlig hilsen Christina

PS: Jeg har indtalt en lydfil hvor jeg guider dig igennem De 5 Tibetanere. Den er på tilbud i shoppen hele august. Få fat i den her til kr. 79,-.

PPS: Hvis du er interesseret i at læse bogen om De Fem Tibetanere, så kan du få fat i den her (affiliate link) Det er en ret sød historie om Oberst Bradford der tager til Østen for at finde Ungdommens kilde.

Følg mig her:

Jeg hedder Christina Janns og det er mig, der skriver her på christinajanns.com. Her skriver jeg om sang, sangteknik, om at stå på scenen med et minimum af nervøsitet, livet i det hele taget, og hvad der ellers falder mig ind. Jeg er meget optaget af spiritualitet og en fornuftig sund livsstil hvor jeg så meget som muligt beskæftiger mig med noget og nogen jeg kan lide. De historier jeg fortæller er mine egne. Min egen historie og hvad den har lært mig. Livet er ikke et perfekt glansbillede, men ofte fyldt af trivialiteter. Og hvad så? Det er ok. Jeg ønsker at hylde det uperfekte ved at tage udgangspunkt i mit eget liv, mine egne udfordringer og erfaringer og fortælle hvad jeg har lært undervejs. Hvis du kan bruge mine ord til noget, vil det glæde mig. Hvis du kender andre, der også kan få glæde af mine ord, så del gerne. Det vil jeg være taknemmelig for. De fleste af de tips og tricks, jeg deler har andre opfundet. Jeg tillader mig bare at prale med, at jeg kender dem og har samlet dem op i tidens løb fra dygtige lærere og mentorer. Fælles for dem alle er, at jeg bruger dem og jeg ved, de virker. Jeg kunne ikke drømme om at anbefale noget, jeg ikke selv har prøvet på egen krop.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: