Livet som jeg ser det,  Livsvisdom,  Personlig udvikling,  Sanger,  Yoga

Sig hvad du mener!

Tie er at samtykke. Er det nu også rigtigt. Det tror jeg ikke altid, det er, men jeg kan da godt have det sådan nogen gange, når jeg ikke har lyst til at give min ærlige mening til kende. Der kan være mange grunde til ikke at give sin mening til kende. Og når jeg skal gøre det, vil jeg gerne have helt styr på, hvad jeg mener om sagen, særligt hvis jeg er i et utrygt miljø.

I søndagens video får du øvelser for det 5. chakra, halschakraet som netop står for kommunikation og udtryk.

Videoen om det 5. chakra – halschakraet

For mange år siden havde jeg næsten fra den ene dag til den anden store spændinger i kæben og i halsen. Min sanglærer, på det tidspunkt, foreslog mig at få fat i bogen “De psykiske centre” af Bendte Ploug. Bogen er udgået for længst, men den har hjulpet mig meget. Jeg havde været ude for en oplevelse, som jeg ikke kunne udtrykke. Jeg bed det bogstavelig talt i mig. Øvelserne i bogen hjalp mig med at give, slip først og fremmest rent fysisk, og senere at det er muligt at sige fra overfor personer, som ikke opfører sig rimeligt.

Måske har du det lige sådan? Jeg kan godt føle mig mundlam i situationer, men det behøver jo ikke forhindre mig i at gå tilbage til personen senere (hvis det er muligt) og i ro og mag formulere, hvordan situationen blev oplevet fra min side. Det er altid ok.

Se videoen og vær med i øvelserne og fortæl mig, hvad du synes. Indtil næste gang: Husk at trække vejret, så du kan mærke, hvem du er og hvad du ønsker at sætte ord på. Eller sang måske.

Kærlig hilsen Christina

PS: find mig også her:

Jeg hedder Christina Janns og det er mig, der skriver her på christinajanns.com. Her skriver jeg om sang, sangteknik, om at stå på scenen med et minimum af nervøsitet, livet i det hele taget, og hvad der ellers falder mig ind. Jeg er meget optaget af spiritualitet og en fornuftig sund livsstil hvor jeg så meget som muligt beskæftiger mig med noget og nogen jeg kan lide. De historier jeg fortæller er mine egne. Min egen historie og hvad den har lært mig. Livet er ikke et perfekt glansbillede, men ofte fyldt af trivialiteter. Og hvad så? Det er ok. Jeg ønsker at hylde det uperfekte ved at tage udgangspunkt i mit eget liv, mine egne udfordringer og erfaringer og fortælle hvad jeg har lært undervejs. Hvis du kan bruge mine ord til noget, vil det glæde mig. Hvis du kender andre, der også kan få glæde af mine ord, så del gerne. Det vil jeg være taknemmelig for. De fleste af de tips og tricks, jeg deler har andre opfundet. Jeg tillader mig bare at prale med, at jeg kender dem og har samlet dem op i tidens løb fra dygtige lærere og mentorer. Fælles for dem alle er, at jeg bruger dem og jeg ved, de virker. Jeg kunne ikke drømme om at anbefale noget, jeg ikke selv har prøvet på egen krop.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: