himmel
Livet som jeg ser det,  Livsvisdom,  Personlig udvikling,  Yoga

Skylder du ude i universet?

Det tror jeg nu ikke er muligt. Jeg tror nærmere Gud/universet/moder jord – hvem det nu er – beskytter os indtil vi er klar til det næste step i vores liv. Det ser dog nogengange ud som om vi mennesker føler, at vi bliver straffet og at det ikke kan være anderledes.

Det skal være skidt før det kan blive godt!

Jamen hvor længe og hvor slemt? og har jeg ikke noget at skulle have sagt for at ændre på det?

Universet

I mange år fornægtede jeg det faktum, at jeg kommer ud af en temmelig religiøs kristen familie. Da jeg på et tidspunkt blev ramt af en slem stresskollaps var det nærmeste sted at søge tilflugt og hjælp, til den overload min krop var fuld af, dog i Biblen.

Og jeg fandt ud af, at der er mange måder at læse den bog på (og mange andre bøger af samme slags, for den sags skyld). Jeg kom i tanker om, at min farmors bibel var fuld af sedler med vigtige passager. Vigtige passager der hjalp hende. Pludselig sad jeg der og highlightede vigtige passager selv.

Hvis Gud – det kalder jeg den guddommelig vejledning jeg modtager – er kærlighed, så kan det jo ikke passe, at han er ude på at straffe, vel?

Jeg tror Gud er her for at beskytte og guide. Og når vi kommer på afveje af den vejledning, er det, fordi vi ikke lytter – måske fordi vi ikke tror, vi fortjener det liv, som vi ønsker.

I mange år levede jeg i et parforhold med en mand som dagligt langede verbale overhalinger ud og i perioder drak og blev væk uden at give besked om, hvor han var. Selv om det er mange år siden, så var telefonen altså opfundet 😀Selv mobiltelefonen, sådan en havde vi ikke – dengang var de meget store og klodsede – hov det var en sidebemærkning. En aften sagde jeg et eller andet, som ikke passede ham og det resulterede i en smadret butiksrude og en tur på bagsædet af en politibil. Mig inklusiv!

Alt det var og er jo slet ikke mig, men jeg fattede det stadig ikke. Selv om jeg kunne mærke, at det var forkert. Min mavefornemmelse råbte, at det var forkert, men jeg kunne ikke høre det. Eller mine handlinger (jeg blev der jo) viste ikke at jeg havde forstået det. Det var først mange år efter, da jeg mødte min nuværende mand, at det gik op for mig, at jeg havde knoklet alt for meget for at få noget til at fungere, som slet ikke var meant to be.

Tilbage til spørgsmålet om selv at kunne gøre noget. Jo selvfølgelig kan du selv gøre noget for at ændre på din situation. Er det nemt? Nej ikke altid. Kan du selv se, hvad der stopper dig? Ikke altid. Det kræver, at du lytter til din mavefornemmelse – og følger de anvisninger du modtager. Om det så er fra din intuition, Gud eller noget helt andet er helt ligegyldigt. Lyt til kroppen. Den har altid ret og den ved mere end dit hoved. Nogen gange er det nødvendigt at få hjælp fra en, der kan se mere end det, der fysisk er til stede.

På søndag handler yogavideoen om det fjerde chakra – hjertechakraet. Indtil dag: Husk at trække vejret helt ned i maven. Det er sådan, du får kontakt med dig selv.

Kærlig hilsen Christina

PS: Fik du set yogavideoen i søndags om netop mavefornemmelsen?

Videoen om det tredje chakra

PPS: Følg mig her

Jeg hedder Christina Janns og det er mig, der skriver her på christinajanns.com. Her skriver jeg om sang, sangteknik, om at stå på scenen med et minimum af nervøsitet, livet i det hele taget, og hvad der ellers falder mig ind. Jeg er meget optaget af spiritualitet og en fornuftig sund livsstil hvor jeg så meget som muligt beskæftiger mig med noget og nogen jeg kan lide. De historier jeg fortæller er mine egne. Min egen historie og hvad den har lært mig. Livet er ikke et perfekt glansbillede, men ofte fyldt af trivialiteter. Og hvad så? Det er ok. Jeg ønsker at hylde det uperfekte ved at tage udgangspunkt i mit eget liv, mine egne udfordringer og erfaringer og fortælle hvad jeg har lært undervejs. Hvis du kan bruge mine ord til noget, vil det glæde mig. Hvis du kender andre, der også kan få glæde af mine ord, så del gerne. Det vil jeg være taknemmelig for. De fleste af de tips og tricks, jeg deler har andre opfundet. Jeg tillader mig bare at prale med, at jeg kender dem og har samlet dem op i tidens løb fra dygtige lærere og mentorer. Fælles for dem alle er, at jeg bruger dem og jeg ved, de virker. Jeg kunne ikke drømme om at anbefale noget, jeg ikke selv har prøvet på egen krop.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: