Livet som jeg ser det,  Livsvisdom,  Mentor,  Personlig udvikling,  Yoga

Lyt efter stilheden

Kan du høre den? Stilheden, ingenting, pausen?

I yoga er det i pauserne tingene sker. Det er imellem stillingerne kroppen optager virkningerne. Så man kan næsten sige, at det er i pausen tingene sker.

En pause eller en afbrydelse. Det der sker mellem to aktiviteter. For mig er det en måde at lytte efter noget. At lytte efter om, der er noget, der mangler. Noget nyt der skal til at ske. Mere af noget, mindre af noget andet.

Okay pauser kan godt blive for lange. I denne tid (foråret 2020) vil mange nok mene, at der har være rigeligt med pause. For nogen har det ført noget dårligt med sig, men måske er der også noget godt at finde.

For mit eget vedkommende har der været pause især fra kolleger. Udover at skrive denne blog og undervise i yoga på YouTube arbejder jeg i en kommune. Jeg har mit skrivebord i et storrumskontor. Pausen fra det har jeg ikke savnet. Det er svært at koncentrere sig og jeg er derfor ikke særlig effektiv. Samtidig har der i lang tid været meget drama. Det har jeg heller ikke savnet.

Det der er sket for mig i den pause er mere effektivitet, mere balance i mit liv, mindre transport, mindre CO2-udslip (ihvert fald hvad bilen angår), mere overskud til min sensitive krop, som i perioder er mere tilbøjelig til at tage alt ind.

Det er helt fantastisk. For pauser er nemlig også der hvor jeg – måske også du? – kan mærke min krop. Hvad er det for informationer, jeg får fra den? Hvorfor har jeg ondt der, eller hvorfor er jeg hele tiden sulten? eller er jeg sulten eller er det noget andet? Jeg er sådan en, der så længe jeg kan huske har haft bøvl med fordøjelsen, så en pause kan også været at holde op med at spise et eller andet for at se om det hjalp. Altså også en pause fra noget.

Skal du holde en pause fra noget? Får du beskeder fra din krop? Din intuition har måske forsøgt at råbe dig op et stykke tid, men du har ikke turdet lytte. Jeg spiller musik sammen med noget fyre et par gange om ugen. I den forbindelse taler vi ind i mellem om at turde være i pausen. Det kan nemlig være angstprovokerende. Pausen kan føles virkelig lang, selv om den ikke er det i virkeligheden. At holde pause fra at snakke hele tiden, når du er sammen med andre er måske også angstprovokerende. Tænk hvis du bliver spurgt om noget, mens du tier, som du ikke har lyst til at svare på. Noget der er for svært, gør ondt…

Listen to silence. It has so much to say. Rumi.

Hvis vi ikke holder pauser, hvordan finder vi så ud af hvad der virker. Hvis vi bare styrter af sted fra det ene til det andet hele tiden. Uden at stoppe op. Hvis du ikke er har set søndagens yogavideo om 2. chakra så er det blandt andet det, vi arbejder med.

Til næste gang: Træk vejret – så kan du bedre mærke dig selv og det er i sig selv en pause.

Kærlig hilsen Christina

PS: Find Mind Chill meditationen her

PPS: Du finder mig også her:

Jeg hedder Christina Janns og det er mig, der skriver her på christinajanns.com. Her skriver jeg om sang, sangteknik, om at stå på scenen med et minimum af nervøsitet, livet i det hele taget, og hvad der ellers falder mig ind. Jeg er meget optaget af spiritualitet og en fornuftig sund livsstil hvor jeg så meget som muligt beskæftiger mig med noget og nogen jeg kan lide. De historier jeg fortæller er mine egne. Min egen historie og hvad den har lært mig. Livet er ikke et perfekt glansbillede, men ofte fyldt af trivialiteter. Og hvad så? Det er ok. Jeg ønsker at hylde det uperfekte ved at tage udgangspunkt i mit eget liv, mine egne udfordringer og erfaringer og fortælle hvad jeg har lært undervejs. Hvis du kan bruge mine ord til noget, vil det glæde mig. Hvis du kender andre, der også kan få glæde af mine ord, så del gerne. Det vil jeg være taknemmelig for. De fleste af de tips og tricks, jeg deler har andre opfundet. Jeg tillader mig bare at prale med, at jeg kender dem og har samlet dem op i tidens løb fra dygtige lærere og mentorer. Fælles for dem alle er, at jeg bruger dem og jeg ved, de virker. Jeg kunne ikke drømme om at anbefale noget, jeg ikke selv har prøvet på egen krop.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: