Bob Proctor,  Livet som jeg ser det,  Livsvisdom,  Mentor,  Personlig udvikling,  Yoga

Hvad vil det sige at være kreativ?

I perioder synes jeg ikke, jeg er spor kreativ. Det er sådan noget forfattere og kunstmalere er. Eller er det? Alle er kreative. På hver sin måde selvfølgelig. Og med hver sin ting. Det handler bare om at finde det frem. Iflg. min guru, Bob Proctor, kommer kreativitet inde fra. På engelsk ville man sige fra Creator. Fra skaber. Kunstnere skaber, men alle skaber. Vi er skabt. Så må du selv om, hvorvidt vi er skabt af skaberen, som i en Gud. Men dine forældre har skabt dig i hvert fald. Hvad har du skabt? Kreeret? Udviklet?

Are you expressing your creativity? Bob Proctor fra hans program Thinking into Results.

Life is your creation
Photo by My Life Journal on Unsplash

Søndagens yogavideo handler om 2. chakra. I sidste uge beskæftigede vi os med 1. chakra – vores rod-center. Hvor kommer vi fra, hvem er vi, hvilket fundament står vi på og står vi fast? Og hvis ikke, hvad er det så, vi kan blive klogere på?

I 2. chakra sidder vores kreativitet, seksualitet, glæde og impulsivitet. 2. chakra befinder sig over 1. chakra – lige under navlen. Hvis der er ubalance her kan det være, at du har svært ved at fordybe dig, løber fra det ene til det andet. Er måske overfladisk og ligegyldig. Måske gælder det både for de forhold du indleder, både venner og kærester. Måske er det noget du mærker i dit arbejde – der skal hele tiden ske noget nyt uden, du for dvælet ved det der er lige nu. Måske har du svært ved at kontrollere dine følelser. Måske reagerer du derfor meget voldsomt når du endelig udtrykker dem. 2. chakra forsøger at bryde rammerne fra 1. chakra.

Hvis der er balance, griber du om de ideer, du får, skaber, giver form og er kreativ ved at koncentrere og kontrollere tankerne og sanserne om et projekt.

Kender du der med at sindet med sine tanker drøner derudaf med alt muligt og det hele er værd at efterforske, men det er umuligt at gøre det hele på engang. Når jeg feks. skriver disse indlæg eller nærmere forbereder dem, er der så meget, der dukker op. Så mange ting jeg vil sige. Mit hoved er fuld af ideer og input hele tiden. Det er først, når jeg sætter mig til tastaturet og fokuserer på et indlæg af gangen, at jeg er istand til at sortere i tankerne og mine input, så de passer til den rette sammenhæng.

Balance betyder også at turde sige til og fra, tør være den du er, tør mærke dig selv. Er rolig i pressede situationer.

Jeg håber, du vil finde søndagens video brugbar. Del den gerne med en, du tænker har behov for at se den. Det vil glæde mig.

Indtil næste gang – Husk at trække vejret! Når du fokuserer på din vejrtrækning beroliger du sindet.

Kærlige hilsner Christina

PS: Abonnerer du på YouTube-kanalen?

PPS: Vil du lade mig guide dig igennem en vejrtrækningsøvelse til at berolige sindet?

PPS: Find mig her også:

Jeg hedder Christina Janns og det er mig, der skriver her på christinajanns.com. Her skriver jeg om sang, sangteknik, om at stå på scenen med et minimum af nervøsitet, livet i det hele taget, og hvad der ellers falder mig ind. Jeg er meget optaget af spiritualitet og en fornuftig sund livsstil hvor jeg så meget som muligt beskæftiger mig med noget og nogen jeg kan lide. De historier jeg fortæller er mine egne. Min egen historie og hvad den har lært mig. Livet er ikke et perfekt glansbillede, men ofte fyldt af trivialiteter. Og hvad så? Det er ok. Jeg ønsker at hylde det uperfekte ved at tage udgangspunkt i mit eget liv, mine egne udfordringer og erfaringer og fortælle hvad jeg har lært undervejs. Hvis du kan bruge mine ord til noget, vil det glæde mig. Hvis du kender andre, der også kan få glæde af mine ord, så del gerne. Det vil jeg være taknemmelig for. De fleste af de tips og tricks, jeg deler har andre opfundet. Jeg tillader mig bare at prale med, at jeg kender dem og har samlet dem op i tidens løb fra dygtige lærere og mentorer. Fælles for dem alle er, at jeg bruger dem og jeg ved, de virker. Jeg kunne ikke drømme om at anbefale noget, jeg ikke selv har prøvet på egen krop.

En kommentar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: