Hvordan holder du balancen?

Jeg synes nemlig, det er svært at holde balancen – måske ikke så meget fysisk i diverse yogastillinger og daglige gøremål. Nok mest balancen i sindet.

Uanset hvilket emne det drejer sig om, er der mange meninger, oplysninger og nyheder at tage stilling til. Eller lade være?

Mig balancerende på en træstamme i vandkanten

Fordi du kan jo også lade være med at tage stilling til alt omkring dig. Hvis du læser denne post i skrivende stund (foråret 2020) så ved du, at der er meget snak om sygdom, værnemidler, frygt, død og ødelæggelse. Det er umuligt at rumme. Der er for meget af det og hele tilværelsen handler lige pludselig kun om det. Eller gør den? Jeg kan mærke, at det er godt at distancere mig lidt fra alt det. Ikke ignorere eller negligere. Nærmere acceptere og tage de forholdsregler, det kræver. Og leve! Skabe en anden hverdag med det gode det også bringer med sig. Fordi der er noget godt. Ja selvfølgelig ikke hvis man selv eller ens nærmeste er syge, i risiko eller det der er værre. Men hvis vi ser bort fra det, så kan du måske bruge denne mærkelig foranderlige tid til at fordybe dig i noget nyt. Finde en ny måde at mødes på. Overveje om du er det rigtige sted i dit liv, dit job, dit ?

Planlægge fremtidige projekter. Læse en bog.

Er du klar over at du kan finde alle mulige hemmeligheder gemt i bøger?


“The secret of the ages” er faktisk titlen på en bog. Jeg havde aldrig tænkt over det på den måde før, jeg hørte Bob Proctor sige det. Det behøver ikke at være en fagbog om et bestemt emne. Romaner indeholder også emner og ideer jeg aldrig har hørt om før.
Feks. læste jeg fornylig en bog, hvor jeg for første gang hørte om en ridende bibliotekstjeneste i USA i 30’erne. Kvinder red rundt til afsidesliggende boliger og afleverede og hentede bøger. Det var en fantastisk historie. Ny viden for mig, måske også for dig.

Nå, men tilbage på sporet. Hvordan holder du balancen? Som særligt sensitiv fortæller min krop mig, meget tydeligt når jeg ikke er i balance. Det gælder om at mærke efter hvordan jeg har det, mærke/lytte til kroppen. Det kan være svært i en støjende verden med alt for meget information, alt for mange krav, alt for meget stress, alt for meget alt muligt, for mange mennesker. Har du også mærket det på din krop? Det der med at det pludselig føles som om der er for mange mennesker for tæt på. I denne tid er det meget tydeligt og alle er opmærksom på det, men sådan en som mig har altid haft det sådan. I sær for tæt! På mennesker jeg ikke vil være så tætte med! Jeg synes det er helt forfærdeligt ikke at kunne kramme mine store voksne unger som er flyttet hjemmefra. Men alle andre! Det er fint 🙂

Mit bedste råd til at holde balancen er at trække vejret. “Ja ok det gør jeg jo også”. Ja det ved jeg for det sker helt automatisk i den fantastiske installation vores krop er. Men hvordan trækker du vejret?

Helt ned i maven så du virkelig kan mærke dig selv? Altså sådan at maven løfter sig, når du trækker vejret ind og falder sammen, når du puster ud? Eller er det omvendt eller mest overfladisk? Prøv et øjeblik at teste.

Min allerførste yogalærer lærte mig en meditation/vejrtrækningsøvelse, som jeg har stor glæde af siden. Da jeg selv begyndte at undervise blev den en del af min undervisning. En kom en af mine yogier over til mig og fortalte at hun brugte den til at styre sine angstanfald med. Hvis du vil guides igennem vejrtrækningsøvelsen af mig kan du hente den her . Det koster kun, at du låner mig din mailadresse.

Indtil næste gang – husk at trække vejret!

Kærlige hilsner Christina

PS: Abonnerer du på mine yogavideoer på YouTube

PPS: Udover her finder du mig på

Pil med hjerte og tekst
sharing is caring

Del gerne mine indlæg med dem, du ved har brug for dem.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.