Kan du heller ikke se skoven for træer?

Det kan jeg tydeligvis ikke engang imellem. Hvis du har fulgt med her et stykke tid, så ved du, at jeg skriver om sang og om , hvordan man/du/jeg kommer på scenen uden at blive fyldt med skræk og rædsel.

Jeg skrev på et tidspunkt et indlæg om, hvordan jeg fik styr på spændinger i kæben og halsen. Uden at tænke over, at det var hele grunden til, at jeg begyndte at undersøge, hvad yoga egentlig er for noget.

Det var lige præcis det, der fik mig til at dyrke og studere yoga in the first place. Og det er derfor, jeg er blevet ved med det i alle disse år. På et tidspunkt underviste jeg endda i det. Det kan være, jeg skal til det igen. I hvert fald melder lysten sig, kan jeg mærke.

Photo by Yayan Sopian on Unsplash – Træets stilling

Det jeg vil sige, med det her med at have svaret lige foran sig er, at nogen gange kan vi bare ikke se det, der er allermest ligefor. I de ting jeg prædiker, har jeg glemt det, der er lige foran mig – nemlig yogaen, som værktøj til at opnå indre ro og styrke. Det smarte ved yoga er så, at det også giver ydre styrke – det er da ret smart ikke? 🙂

Hvorfor synes jeg, du skal bruge yoga som et af værktøjerne til indre ro og styrke?

Fordi det virker – kort sagt! Du lærer nemlig at trække vejret og på den måde mærke, hvad der sker i din krop.

Jeg ved altså godt, hvordan man trækker vejret – iøvrigt sker det helt automatisk! tænker du måske.

Yes, det er sandt. Men hvor tit trækker du vejret helt ned i maven? Altså syd for navlen? Mange af os gør ikke. Vejrtrækningen bliver overfladisk og sidder i brystet. Det er der den sidder, når vi bliver stressede feks.

Hvis du ikke har læst indlægget Relax and sing, så kan jeg anbefale dig at gøre det. Deri er der nemlig en hurtig vejrtrækningsøvelse, som hjalp mig af med mine spændinger, men som også kan hjælpe dig til at slappe mere af eller måske bare bruge den, når du har brug for at slappe af. Når vi fokuserer på vejrtrækningen kan vi ikke tænke på andet. Og skulle vi komme til det, er det så nemt som ingenting at komme tilbage til vejrtrækningen ved bare at lægge mærke til, hvordan den er.

Kærlig hilsen Christina

PS: Hvis dette var inspirerende for dig, så del hjertens gerne, det vil glæde mig.

Følg også med på instagram og Facebook

PPS: I shoppen har jeg et enkelt yogakursus nemlig De fem Tibetanere Det er godt nok et kursus, der mest henvender sig til os, der gerne vil holde os unge og skarpe, men der er masser af vejrtrækning forbundet med øvelserne, så måske er det også interessant for dig.

Pil med hjerte og tekst
sharing is caring

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.