Jeg fik øje på en mine gamle yogabøger på hylden

Jeg har dyrket yoga i årevis. Jeg har netop regnet på, at det må 27 år siden jeg begyndte. Jeg gik hos en meget dygtig lærer i et par år. Der var altid helt mørkt i salen bortset fra skæret fra den store messingstage midt på gulvet, som min yogalærer tændte hver gang. Jeg kan fornemme duften af svovlet fra tændstikken, når hun tændte lyset.

Hun var utrolig dygtig som sagt, og lærte mig at få styr på mit urolige sind med helt simple og nemme vejrtræknings-teknikker. Jeg havde på det tidspunkt store problemer med spændinger i kæbemusklerne og sov med en specialstøbt bideskinne om natten for at tage det værste tryk, når jeg lå og bed tænderne sammen over alt det, jeg ikke fik sagt i løbet af dagen. Dengang var jeg ikke klar over, at det hang sådan sammen. Men det viste sig tydeligt, da det efter nogle få måneder blev meget bedre, og til sidst kunne jeg smide skinnen og har aldrig brugt den siden. Det er som sagt mange-og-tyve år siden.

Kuglepen mellem tænderne
Kuglepen – symbol på bideskinne

Forleden fandt jeg min gamle yogabog om De Fem Tibetanere (affiliate link) og tænkte, at det er da netop nu i min fremskredne 🙂 alder af 53 år, at det giver mening at træne de fem øvelser som udgør ungdommens kilde. Jeg er blevet så grebet af det, at jeg har indtalt en lydfil, hvor jeg guider, alle der har lyst til at være med, igennem de fem øvelser.

De Fem Tibetanere
De fem Tibetanere

Du kan se min bog er ret slidt og gammel. Men det der står i den er stadig gældende. Selv om du måske ikke er til yoga så er det faktisk en hyggelig og meget overkommelig bog med en lige så hyggelig fortælling om den gamle Oberst Bradford der drager ud i verden for at finde ungdommen kilde og vender tilbage med fem yogaøvelser, et sundere krop og et yngre udseende. Om historien er sand? Det vil jeg lade være op til dig. Om ikke andet så er bogen et bud på et meget enkelt og let-at-gå-til-yogaprogram som jeg varmt kan anbefale.

Lad mig høre hvad dine erfaringer med De fem Tibetanere er. Synes du vi skal se yngre ud end vi er? Og hvad vil det egentlig sige? Betyder det vi ikke vil være gamle og kun hylder ungdommen? For mig handler det om at forblive fit selv om jeg bliver ældre.

Kærlig hilsen Christina

PS: Hvis dette var inspirerende for dig, så del hjertens gerne, det vil glæde mig.

Følg mig på instagram https://www.instagram.com/christina_janns/
Følg mig på Facebook https://www.facebook.com/ChristinaJanns

sharing is caring
sharing is caring

Én kommentar til “Jeg fik øje på en mine gamle yogabøger på hylden”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.