Når man er en tudemarie

Hvad nu hvis jeg blir så grebet af en sang, at det kan høres – hvis jeg lyder grådkvalt?

Photo by Heather Ford on Unsplash

Da jeg indøvede sange til mit soloshow i 2013 havde jeg Tori Amos sangen Winter på repertoiret. Jeg tror sangen handler om hendes far og jeg synes også den handler om min. Flere gange under prøverne var der passager, jeg havde svært ved at synge, fordi de mindede mig om min far. Jeg fik tårer i øjnene og min stemme blev underlig. Min far døde alt for tidligt af en blodprop i hjertet.

Jeg var i syv sind, om jeg skulle beholde sangen på repertoiret, for jeg ville ikke risikere at bryde sammen under showet. Det var nok heller ikke sket, men jeg var bange for om publikum ville kunne høre på min stemme, hvis jeg blev berørt af teksten.

I virkeligheden vil publikum gerne mærke at sangeren lever sig ind i sangen og fortolker en stemning. Men jeg var selvfølgelig bange for at jeg ikke havde kontrol over det. Yes I know – kontrolfreak😀

Jo flere gange jeg øvede sangen jo mere distance var jeg i stand til at lægge. Samtidig med at jeg levede mig ind i sangen. Det er svært at forklare. Det var lige som magisk.

Og så valgte jeg at gøre noget anderledes end jeg plejer: jeg fortæller altid lidt om sangene inden jeg synger dem. Med denne sang sagde jeg: Denne sang hedder winter – jeg snakker om den bagefter.

På den måde fjernede jeg presset og kunne synge sangen uden problemer. Bagefter fortalte jeg at den betød noget for mig, fordi den mindede mig om min far. Pyha jeg overlevede.

Sådan er det med sang og følelser. Instrumentet sidder jo inde i os. Kroppen blir påvirket af vores følelser, stemmen er kroppen, ligesom vores arme og ben. Det eneste vi kan gøre er at være forberedte og have en plan.

Du kan høre sange herunder. Optaget hjemme i min stue.

Hvis du har brug for min hjælp til at finde dit mod til at stå på scenen, så er der hjælp at hente her eller skriv til mig på christina@christinajanns.com

Tori Amos’ Winter cover af mig

Hvis dette var inspirende for dig så del hjertens gerne, det vil glæde mig.

Følg mig på instagram https://www.instagram.com/christina_janns/
Følg mig på Facebook https://www.facebook.com/ChristinaJanns

Follow my blog with Bloglovin

PS: Hvis du ikke allerede er på mit nyhedsbrev, så kan du skrive dig op her på siden. Du modtager min huhej-hurtig-lyn-guide med 5 tips til at blive bedre tilpas på scenen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.