Allan og Inge

Kender du historien om Allan og Inge? Den vil jeg fortælle dig idag.

Photo by Bogdan Glisik on Unsplash

I Bliv Tryg På Scenen arbejder jeg med kursisterne om at identificere, hvad der stopper dem fra at gå på scenen med det, de kan. Om det så er at synge eller spille. Vi bruger en proces til at finde ud af, hvorfor de bliver nervøse, hvad er det, de er nervøse for og hvis det sker, hvad vil så være det allerværste ved det. Processen kan du lære at kende her

Der kan være et helt arsenal af grunde til, at man bliver nervøs, når man skal på scenen. Og gode grunde. Og gode undskyldninger. Men undskyldningerne er aldrig den egentlige grund. Derfor er det vigtigt at finde frem til den egentlige grund, før vi kan arbejde med at blive mere tryg.

Det er ikke kun dårligt at være nervøs. Det er altid godt at have lidt adrenalin kørende i årene. Men ikke så meget, at du ikke kan styre det. Du ved sikkert at feks. sportsfolk også er lidt nervøse, spændte inden de skal udføre en præstation. Men det er klart, at hvis nervøsiteten tager helt over, er det ikke godt. Det er her Allan og Inge kommer ind i billedet. Særligt hvis du har for vane at sige ting som: “Alle” vil synes jeg (udfyld selv) og “ingen” vil kunne (udfyld selv). Men hvem er egentlig “alle” og “ingen”?

Historien om Allan og Inge er jeg stødt på i Pernille Melsteds bog “Find din passion på 4 uger.” I bogen beskriver Pernille det her med, at vi kan finde på at bruge ordene “alle og ingen”, når vi skal undskylde, hvorfor vi lader være med ting og sager. Siger du feks. noget i retning som: “alle” i publikum griner af mig. Eller “ingen” i publikum kan lide min sang. Alle og ingen er svære at argumentere i mod. Men kan det virkelig passe? Hvad sker der, hvis du i stedet sætter Allan og Inge ind? Så er det kun Allan, der griner og lige pludselig kan Inge lide din sang.

Lige pludselig lyder det ikke så slemt vel? Derfor: Når du har fundet ud af, hvad det er, du er bange/nervøs over, og hvis det er noget, der handler om andre mennesker, så prøv at sætte Allan og Inge ind i stedet og se, hvad der sker.

Kærlige hilsner Christina

PS: Har du min miniguide Bliv Tryg På Scenen? Du kan få den her Du skriver dig samtidig op til mit nyhedsbrev.

PPS:

Hvis dette var inspirerende for dig, så del hjertens gerne, det vil glæde mig.

Følg mig på instagram https://www.instagram.com/christina_janns/
Følg mig på Facebook https://www.facebook.com/ChristinaJanns

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.