Syng det du kan lide

Del 4/5 Bliv tryg på scenen

Syng kun det du kan lide. Er det ikke indlysende? Jo måske. Ikke desto mindre er det vigtigt, fordi du er meget mere engageret, når du synger noget, du kan li’.

Der er ikke noget ved at stå på sce- nen og synge noget, du ikke kan li’!
Chancen for at synge forkert, glemme noget eller i det hele taget kede sig, er for stor😀

Hvis en sang ligger forkert til dig, så prøv en anden toneart. Måske ændrer det dit forhold til sangen.

Hvis du synger i band og du skal synge noget, du ikke bryder dig om, så sig fra. Måske er der andre i ban- det der kan synge sangen.

Hold op med at prøve at please alle!

Det kommer der ikke noget godt ud af for dig. Og faktisk heller ikke dit publikum. Jeg er overbevist om at publikum kan mærke det.

Nogen gange kan du være i sammenhænge, hvor det ikke er muligt at sige fra, men som sanger skal du helt klart forsøge. Det er jo dig, der formidler teksten!

Har du nogensinde sunget noget, du ikke kan li? Overvej om du har! Bliver du spurgt, om du vil synge en bestemt sang til en bestemt mærkedag?
Eller klassikeren: Synge for på lejlighedssange til familiefester. På sange du aldrig har hørt eller set teksten til før. Måske kender du ikke engang melodien. Det er altså ok at sige “nej det kan jeg desværre ikke”. Bare fordi man er god til at synge skal man ikke nødvendigvis forventes at synge for på dette og hint.

Men man kan jo sagtens føle sig smigret og beæret over at blive spurgt. Overvej om du vil sige ja eller nej til det. Personligt har det ikke været en succes for mig at sige ja til den slags.

Jeg kan lide at have styr på det jeg leverer. Derfor siger jeg ikke ja til bundne opgaver uden at være helt sikker på det passer til mig. Jeg orker ikke at få kritik bagefter for noget jeg ikke selv har været herre over. Man siger vel heller ikke ja til at lave bearnaise sauce fra bunden hvis man ikke aner om man kan. Måske er det en mærkelig sammenligning – men nogen gange tror andre at bare fordi man kan et eller andet, så skal man stille op og bevise det i alle mulige og umulige situationer.

Hvis dette var inspirerende for dig så del hjertens gerne, det vil glæde mig.

Følg mig på instagram https://www.instagram.com/christina_janns/
Følg mig på Facebook https://www.facebook.com/ChristinaJanns

Kærlig hilsen Christina

Én kommentar til “Syng det du kan lide”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.