Syng for pokker – lær din stemme bedre at kende

1/5 Bliv tryg på scenen

Syngende Christina

Syng højt, syng lavt, gør din stemme mørk, gør den lys, artikuler tydeligt, snøvl, lav nye fraseringer, syng med luft.

Hvorfor nu det? Det er en måde at lære din stemme at kende på. Sådan at du altid ved hvad du kan i afslappede situationer, hvor der ikke er pres på, hvor det er sikkert og trygt at synge forkert eller grimt eller ikke ramme tonerne.

Mit råd er altid at have afprøvet de hjørner af din stemme, du lige nu ved, du har, inden du træder ind på scenen. Sådan så du er helt sikker på, hvad du laver. Det er iflg. min erfaring ikke godt at afprøve improvisationer på scenen, der ikke allerede har været afprøvet i øvelokalet.

Men hvad med improvisationer? Bliver det ikke kedeligt, hvis jeg ikke improviserer? Nej ikke nødvendigvis. Tricket er at få det til at lyde som om den nye frasering, eksempelvis, er improviseret, hvis du har brug for det.

Du kan også skifte mellem at synge med og uden musikledsagelse. At synge uden musikledsagelse vil skærpe dine sanser, fordi du ikke har noget at holde dig til. Kun melodien i dit hoved. Og rytmen. Synger du hurtigere eller langsommere end musikken, når den ikke er med?

En sjov øvelse er at sætte musik på og synge med og så skrue ned for musikken på et tidspunkt, når du synes du har tempoet i kroppen. Synge videre uden musik, og så skrue op for lyden igen og tjekke, om du er samme sted.

Øvelserne her er med til at lære din stemme bedre at kende. Finde ud af hvad den kan. Hvor op kan du komme, hvor dybe toner kan du synge. Hvad sker der når du ændrer på klangfarven (mørk, lys) og kan du høre forskel? Hvordan føles det?

HUSK AT DET ALTID SKAL FØLES GODT – DU MÅ IKKE PRESSE DIG SELV

Hold hele tiden øje med hvordan det føles når du synger. Mærk efter. Juster.

Hvis du har det bedst med at afprøve disse ting alene, for dig selv, et sikkert sted hvor ingen kan høre dig, så gør det! Hvis du holder på dig selv, kommer du måske til at gøre mere skade end gavn.

Næste afsnit af denne serie hedder “Identificer dine begrænsninger, hvad holder dig tilbage?”

Hvis dette var inspirerende for dig så del hjertens gerne, det vil glæde mig.

Følg mig på instagram https://www.instagram.com/christina_janns/
Følg mig på Facebook https://www.facebook.com/ChristinaJanns

Kh Christina

3 kommentarer til “Syng for pokker – lær din stemme bedre at kende”

  1. Hej Christina. Jeg har prøvet øvelsen med at skrue op og ned for musikken mens jeg synger videre:-) Der er vist noget jeg skal øve mig i. Jeg var alt for hurtigt:-) Mange hilsner Tina

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.