Bob Proctor, Livet som jeg ser det, Livsvisdom, Performance, Personlig udvikling, Sang

Frygt og tro

Jeg er netop vendt hjem fra en ferie til Mallorca, hvor tiden har gået med afslapning, solbadning, spisning, hvidvin og svømning. For mit vedkommende ikke så meget svømning. Jeg er ikke særlig god til det. Kan ikke lide at få hovedet under vand. Er nok bange for det i virkeligheden.

Dvs at jeg er umådelig kedelig på det punkt, når det gælder om boldspil og leg i vand. Engang tog jeg et kursus, der havde til formål at vende vandskræk til vandglæde. Vandglæden er nok aldrig helt indtruffet, men jeg tog nogle teknikker til mig, som har gjort det nemmere for mig at gebærde mig i vandet. Jeg er selvfølgelig totalt til grin i min mands og drengenes øjne, men en skal måske ha den rolle😀🏊🏻‍♀️🐳 Heldigvis har min mangel på vandglæde ikke smittet af på drengene. Min mand er en god svømmer og har stået for den del af opdragelsen heldigvis. Jeg er faktisk heller ikke særlig vild med at flyve. Det er heldigvis blevet nemmere for mig – også efter jeg fik et værktøj til at håndtere det. Jeg har det vist bedst på landjorden, som jeg forsøger at have mine fødder solidt plantet i😀

Et Bob Proctor-citat blandet med feriebilleder

Inden vi tog afsted til Mallorca kom jeg i tanke om et gammel dvd-kursus (ja det er kun 10 år gammelt – tænk at det allerede er et næsten uddødt medie😀. Jeg er fra dengang det var helt vildt at der var kassettebånd🤣)

Nå jeg købte kurset af Bob Proctor, da han var i København for at undervise en hel dag. På et tidspunkt havde jeg fået det lagt ned som mp3-fil, og jeg fik pludselig lyst til at høre hele kurset igen. Det som Bob underviser i bliver aldrig forældet, så det kan sagtens høres igen og igen, år efter år. Hver gang jeg hører det, opdager jeg noget nyt, jeg kan blive bedre til.

Undervejs på min ferie har jeg lyttet til nogen af Bobs forelæsninger. Han er helt fantastisk inspirerende, synes jeg. Og han blir ved med at være det. Forleden så jeg en video, hvor han taler om hans netop overståede 85 års fødselsdag. Stadig lige inspirerende.

Jeg kan ikke huske om ovenstående citat stammer fra dvd-kurset. Det lyder sådan:

Faith and fear both demand you believe in something you cannot see!

Tro og frygt kræver, at du tror på noget du ikke kan se!

Det er en af de ting jeg synes, der er så fantastisk ved Bob Proctor. Han har evnen til at se, hvad pokker det hele egentlig drejer sig om. Jeg har aldrig tænkt på frygt og tro på den måde. Det er jo rigtigt nok. Uanset om du tror på en Gud eller om du er bange for vand eller hvad det nu er. Så kræver det, at du tror på noget udefinerbart – noget ikke synligt. For hvordan ser Gud ud (uanset hvilken det er – jeg er ligeglad med om det er en kristen en muslimsk en indiansk eller slet og ret intuition) så kan man ikke se det.

Og hvad er det lige præcist ved vand jeg er bange for? Det er nok ikke at blive våd eller få vand i øjnene eller ørene. Måske at drukne.

Måske er det i virkeligheden ‘at miste kontrollen’?

Hvis du har fulgt lidt med her hos mig, så ved du, at det jeg snakker om er,

hvorfor pokker man kan være så bange for at stå på en scene og synge sin sang, at der er tusind andre meget værre ting man hellere vil?

Det er vildt ikke? Det er min påstand, at det er muligt at lære nogle teknikker der gør det nemmere.

For noget tid siden da vi skulle spille med vores nye cover-projekt Siren foreslog jeg at vi, lige inden vi gik på scenen, gennemgik alle starter på vores repetoire – bare helt akustisk. Da vi bagefter fortalte om det, sagde bassisten: “Christina havde brug for at dyrke sit kontrol-gen”. 😀

Yep – det var helt rigtigt spottet. Men er det ikke også en måde at håndtere/kontrollere at: “jeg kan det her så jeg tør godt gøre det” – det tror jeg. Det virkede i hvert flad.

Ha en dejlig uge.

Kh Christina

Del hvis du kender en der har brug for mine indlæg – tusind tak❤️😀

Du finder min mineguide Bliv tryg på scenen her: Visit our page: https://mailchi.mp/3129e3dfbbf4/blivtrygpscenen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.