Livsvisdom, Performance, Sang

Det er umuligt…

Det ser altid umuligt ud, indtil det er gjort. Disse ord skal Nelson Mandela have sagt.

Uanset hvem der har sagt det, er det klogt synes jeg. Inden jeg går på scenen kan det virke fuldstændig uoverskueligt – eller sådan var det engang. Jeg var helt ude af den af nerver, der sad uden på tøjet, så at sige.

  • Hvad nu hvis jeg glemte teksten
  • Hvad nu hvis jeg ikke kunne huske hvilken tone sangen startede med
  • Hvad nu hvis publikum ikke kunne lide det jeg sang
  • Hvad nu hvis de ikke kunne lide mig
  • Hvad nu hvis …

Når jeg bagefter kunne se tilbage på, hvad der reelt skete. Altså

  • At publikum klappede
  • At de så glade ud
  • At alt gik som planlagt

Så var det intet mindre end fantastisk. Ja jeg blev helt høj af det. Sådan er det stadig og det er måske det, der får mig derop. Anerkendelsen bagefter. Nej, det er ikke kun det, men det er en del af det. Helt sikkert.

Det er selvfølgelig også fordi jeg elsker at synge og der er noget fedt ved at vise det, man kan for nogen. Den dårlige nyhed er, at det skal holdes ved lige. Jeg begynder dog aldrig helt forfra, som hende pigen på 15 (mig) som for første gang skulle synge helt alene foran mange. Den bedste sammenligning jeg kan finde på er, da jeg for 16-17 år siden blev overbevist om, at jeg skulle lære at løbe 5 km. Jeg startede med at løbe et minut og gå to. Efter otte uger skulle jeg kunne løbe 20 min i træk, hvis jeg holdt mig til løbeprogrammet. Det viste sig guhjælpemig at passe😀. Selv om jeg undervejs har holdt lange pauser på op til to år, så er det aldrig lige så hårdt at starte igen. Det er ligesom om jeg blir ved med at være i en slags grundform.

Sådan er det også med at gå på scenen. Da jeg fornylig var på scenen for første gang med vores coverprojekt Siren var det ca halvandet år siden, jeg sidst havde stået på en scene. Jeg var meget nervøs og skulle i den grad lige i gang, før jeg begyndte at slappe lidt af. Slet ikke i nærheden af dengang da…

Så det er faktisk rigtigt nok, det der med, at det kan virke helt umuligt at gennemføre, før man ser på det bagefter. Når man kommer ud på den anden side, så at sige.

Kh Christina

PS del gerne hvis du kender nogen der har brug for mine opslag.

PPS du er meget velkommen på mit nyhedsbrev hvis du ikke allerede er der. Du kan skrive dig op her Visit our page: https://mailchi.mp/3129e3dfbbf4/blivtrygpscenen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.