Livsvisdom, Performance, Sang

Hjælp jeg er hyper-sensitiv!

Som særlig sensitiv er det så muligt at stå på scenen? Ja det er det. Det kræver (bare) mulighed for ro og opladning af batterierne bagefter. Det gør jeg på flere måder. Det der virker allerbedst er tid i naturen. Feks. min daglige tur med Charlie (vores labrador). Men også yoga virker godt for mig. Eller at grave mig ned i et bogunivers, jeg elsker at forestille mig hvordan personerne ser ud, hvor landskabet er osv. Ja, det kan selvfølgelig også være et seriemarathon på min favorit streamingtjeneste.

Særligt sensitiv er et karaktertræk som ca. en femtedel af verdens befolkning har. Hvis jeg af og til bliver overstimuleret, kan det næsten være invaliderende dagen efter. Det kan føles som om, jeg har tømmermænd: meget træt, tørstig, brug for salt, brug for ro.

Som særligt sensitiv tager jeg meget ind. Uden at ville det eller planlægge det, opfatter jeg hvilket humør andre mennesker er i, fra det øjeblik jeg hører døren åbne, altså inden jeg ser personen. Det er måske ikke klart for enhver, men det er især de dårlige stemninger, der dræner mig. Eller sagt på en anden måde – det er dem, der minder mig om, at jeg har særligt sensitiv som karaktertræk. Det kan også være det, at der er mange mennesker at forholde sig til på en gang, at de er for tæt på mig og ikke respekterer min usynlige private sfære, som vi alle har omkring os. Min system kører på højtryk hele tiden uden jeg på den måde “tænder” for det.

Hvordan kan det så bruges til noget positivt? Jo som særligt sensitiv har jeg en meget veludviklet intuition. Hvis jeg anerkender, at jeg er udstyret med dette værdifulde træk, og lytter til min intuition eller måske nærmere tør lytte og handle på den, så kan jeg hurtigt justere, hvor jeg er på vej hen. Fordi jeg bare ved ting uden at vide, hvordan jeg ved det. Det får kreativiteten til at blomstre. Altså ligesom “den sjette sans”. Ikke dårligt, vel?

Erfaringen har vist at hvis jeg overhører min intuition, så får det negative konsekvenser for mig. Hvis jeg feks. ikke for sagt fra til et arrangement som jeg “bare ved” ikke er godt for mig, så ender jeg med at bruge en dag på at “komme mig” så at sige.

Det er derfor vigtigt at lukke ned eller filtrere nogle af de “uhåndgribelige” informationer fra for ikke at blive overstimuleret eller i hvert fald huske at lave en ctrl+alt+delete i naturen feks.

Det vil sige, at når jeg er på scenen, så gavner det mig ikke at lægge mærke til alle mulige ansigtsudtryk, kropsholdninger osv. for så roder det undervejs i min optræden og jeg bruger krafterne forkert. I stedet er det en gave at slå sensitiviteten til i forhold til min egen stemme. Mærke efter hvordan det føles at synge tonerne, hvordan musikken kører, samspillet med de andre musikere, så jeg hele tiden er der, hvor jeg skal være, være til stede med min performance.

Elaine N. Aron har skrevet en masse om at være særligt sensitiv, hvis du har lyst til at dykke mere ned i det emne.

Hvis du vil have tips til at blive en endnu bedre og mere tryg sanger, så arbejder jeg på et kursus netop til dig der ønsker at slippe din stemme fri. Hvis du vil være sikker på at få besked når kurset er klar til tilmelding, skal du skrive dig op her https://mailchi.mp/3129e3dfbbf4/blivtrygpscenen

Kærlig hilsner Christina

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.