Hvor er du modig!

Det er der flere, der gennem tiden har sagt til mig i forskellige sammenhænge.Men det synes jeg slet ikke. For modig betyder åbenbart noget helt andet for mig end for andre.

Altså sådan noget som at springe ud på dybt vand i bogstaveligste forstand eller i det hele taget springe i vandet😂Jeg er ikke den største vandhund😬At springe ud sådan som på billedet er modigt i mine øjne. Men det kommer jo helt an på hvem man er.

Hvad vil det sige at være modig og hvornår er man det?

Umiddelbart er det vel, når jeg gør noget andre ikke tør eller noget jeg ikke selv troede, at jeg ville turde.

I den danske ordbog står der at mod betyder

mental eller moralsk styrke til at handle eller tale i en situation der kan være til fare eller skade for én selv

At det lige frem skulle være til fare eller skade for mig selv at stille mig op på en scene og synge, lyder måske lidt voldsomt😳Men det kan jo godt føles sådan for kroppen som grundlæggende er meget gammeldags. Kroppen lærer meget langsomt, så den reagerer stadig som dengang vi levede i huler i stammer, hvor det at gøre noget udenfor stammen alene var forbundet med fare. Som i livstruende!

I vore dage er det måske knapt så rationelt.

Men det kan da godt være, at det alligevel er modigt at stille sig derud, hvor alle kan have en helt gratis holdning til, hvad jeg laver. Altså derud hvor alle kan pege fingre og kritisere – men der er jo også en mulighed for, at der bliver klappet og givet ros. Det kræver også mod at stille sig ud for at modtage det – altså succes med et andet ord.

Det lyder måske lidt mærkeligt, men jeg synes, det er nemmere at lade være med at stille sig ud, for så er der hverken “risiko” for fiasko eller succes. Ja risiko i citationstegn. Hvad kan der da være dårligt ved succes? Jo så kan andre jo forlange noget af mig næste gang,og er jeg parat til det? Det er ikke sikkert.

Det lyder mærkeligt ikke? Eller måske gør det ikke – men tænk at jeg eller du kan få den tanke, at det er bedre at lade være end faktisk at tage chancen.

Så “take courage”, “bon courage” eller “fat mod” og gør det. Hos min tidligere tandlæge stod det “fat mod” lampen over stolen og min sanglærer siger altid “vi gør det” vi prøver ikke – vi gør det!

Jeg tror faktisk, at hvis det er vigtigt nok, så er det nemmere. Hvis jeg slet ikke kan lade være.

Hvis du har brug for hjælp til at fatte mod så kan du hente det lige her i min 5 trins guide Bliv tryg på scenen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.